SG Maarten Schurink bezoekt RBO’ers en IPKD’ers in Utrecht

Op 2 december bracht SG Maarten Schurink een bezoek aan De Knoop in Utrecht. Hij maakte daar kennis met twee IPKD’ers van Gerechtelijke Brieven (GB), vestiging Houten: chauffeur Herco Spierenburg en administratief medewerker Sonja Iltink.

Toen het gesprek over voetbal ging was het ijs al snel gebroken. Herco en Sonja vertelden over hun werk. Hoe de pakjes binnenkomen, verwerkt worden en dan door de chauffeurs naar het juiste adres worden gebracht. Na het gesprek stapte Maarten met Herco en Sonja in de dienstauto om een levering te doen bij de Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (CVOM).

SG Maarten Schurink met IPKD'ers Sonja en Herco
SG Maarten Schurink (midden) met Herco en Sonja van de IPKD

Vervolgens bracht de SG een bezoek aan de RBO’ers in de meldkamer van De Knoop. Daar sprak hij onder andere met coördinator Hakan Hortoglu, OM’er John Ohm, beveiliger Selçuk Kocer en centralist Rachel Koonen. Zij gaven een inkijkje in hun werk en vertelden over hun taak om het gebouw te beveiligen en dat ze daarbij de omgeving van het gebouw ook scherp in de gaten houden.