Rijksevenementen

Jaarlijks draagt de Rijksbeveiliging (RBO) zorg voor de beveiliging van meer dan 150 rijkseve­nementen van (inter)nationaal belang. Ieder rijksevenement is bijzonder en verdient de juiste expertise. Wilt u uw evenement laten beveiligen? Wij adviseren u graag over de optimale beveiliging en ontzorgen u in de uitvoering.

Rijksevenementen

Een optimale uitvoering van de beveiliging van uw rijksevenement start met een weloverwogen risicoanalyse en beveiligingsadvies. Op basis van het programma van het evenement, een inschatting van de risico’s, de veilig­heidsbehoefte en uw klantwensen, adviseren onze beveiligingsadviseurs over de inrichting van de beveiliging. Tijdens het evenement zorgen we voor de inzet van de evenementbeveiligers en de uitvoering van de beveiligingsmaatregelen. Afhankelijk van het risicoprofiel van het evenement werken we samen met onze veiligheidspartners. Rijksbeveiliging (RBO) beveiligt rijksevenementen zoals:

  •  Koningsdagconcert
  •  Prinsjesdag
  •  Dodenherdenking en Bevrijdingsdag
  •  Uitreiking Koninklijke Militaire Willems-Orde
  •  Huldiging medaillewinnaars Olympische en Paralympische Spelen
  •  (Inter)nationale conferenties zoals de Global Entrepreneurship Summit
  •  Bijeenkomsten met bewindspersonen (zoals recepties en werkbezoeken)
  •  Staatsbezoeken

Rijksbeveiliging (RBO)-evenementbeveiligers

Voor de beveiliging van een rijksevenement zetten wij Rijksbeveiliging (RBO)-evenementbeveiligers in. In geval van een verdachte situatie treden de evenementenbeveiligers op professionele en gepaste wijze op, waarbij het evenement zo min mogelijk wordt verstoord. De Rijksbeveiliging (RBO)-evenementbeveiligers hebben een specifiek opleidingsprogramma gevolgd voor evenementbeveiliging.

Beveiligingsmiddelen

Indien gewenst maken we gebruik van beveiligingsmiddelen zoals scanstraten, metaaldetectiepoortjes en handscanners. De Rijksbeveiliging (RBO)-evenementenbeveiligers zijn opgeleid voor het gebruik van de computergestuurde rijksaccreditatiesystemen.

Uw rijksevenement door ons laten beveiligen?

Neem contact met ons op.