Gunning aanbesteding beveiligingsdiensten locaties RWS en OM bekend

De Rijks Beveiligings Organisatie (RBO) verzorgt beveiligingsdiensten voor de Rijksoverheid. In de uitvoering van onze dienstverlening maakt de RBO gebruik van de inzet van particuliere beveiligingsorganisaties (PBO’s).

Op 22 november j.l. is de raamovereenkomst voor beveiligingsdiensten van de locaties van Rijkswaterstaat (RWS) en het Openbaar Ministerie (OM) definitief gegund. Het gaat om een raamovereenkomst voor een periode van vier jaar. De aanbesteding voor deze twee Rijksonderdelen is gegund aan de marktpartijen Trigion Beveiliging B.V en G4S Security Services B.V. De marktpartijen gaan aan de slag onder regie van de RBO.

Twee vertegenwoordigers van marktpartijen Trigion Beveiliging en G4S Security Services.
Trigion Beveiliging en G4S Security Services gaan voor 4 jaar de beveiligingsdiensten van de locaties van Rijkswaterstaat (RWS) en het Openbaar Ministerie (OM) verzorgen.

Dienstverlening per perceel

De opdracht is opgedeeld in drie percelen overeenkomstig met de huidige perceelindeling:

Perceel 1 - Noord Nederland (Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland)

Perceel 2 - Zuid/Oost Nederland (Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg)

Perceel 3 - Randstad (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht)

Conform de gunning wordt de dienstverlening per 1 juni 2023 in perceel 1 en 2 verzorgd door Trigion en in perceel 3 door G4S Security Services B.V.

Implementatie

Vanaf 1 december 2022 start de implementatie van de raamovereenkomst. Dat betekent het inregelen van de dienstverlening op de verschillende locaties. Daarvoor staan RBO en de twee PBO’s gezamenlijk aan de lat. De eerste stap is het overnemen van medewerkers van de latende partij door de nieuwe partij. Daarnaast heeft iedere locatie andere aandachtspunten die de komende zes maanden worden opgepakt. Een gestructureerde implementatie zorgt ervoor dat de twee nieuwe PBO’s per 1 juni 2023 operationeel zijn om de beveiligingsdiensten te draaien.

Vragen?

Heb je vragen over deze aanbesteding en de implementatie? Neem dan contact op met Eric Laken, projectleider, via eric.laken@rijksoverheid.nl.